top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
UDKVU_Logo wit.png

Het ontstaan van de naam en logo

Omdat wij het bier laten brouwen bij professionals wilden wij ons zelf geen brouwerij noemen. We willen meer fungeren als een kelder waar het bier wordt opgeslagen tot dat het bij jou in de koelkast (of kelder) terecht komt.

De kelder is natuurlijk bij uitstek dé beste plek voor het bewaren van bier. De constante lage temperatuur, het weinig verplaatsen en geen zonlicht zijn de drie factoren waardoor bier rustig kan rijpen of bewaard kan worden.

Omdat het een echt Udenhouts product betreft en de opslag (kelders) zich ook daadwerkelijk in Udenhout bevinden was de naam compleet. Onder de naam "Uit de kelders van Udenhout" gaan we van start met ons avontuur. Daar moet een passend logo bij.


Zie hier ons logo. Dat het wapen van Udenhout erin verwerkt moest worden was voor ons duidelijk. De gouden klimmende leeuw die Udenhout al sinds 1814 kent prijkt in een zeskant naast de traptreden. De traptreden die verwijzen naar de kelder natuurlijk. Ook de zeskant zal veelvuldig terugkomen in de uiterlijke verschijning van onze bieren.

WhatsApp Image 2021-01-14 at 15.23.19.pn
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
About & Subscribe
bottom of page